Mattvätt

Professionell mattvätt för fräscha, fläckfria mattor

RENTAV är proffs på golvvård med mattvätt som specialistområde. Ett hållbart komplement som vi erbjuder företagskunder men även hushåll. Vi tvättar både heltäckningsmattor och lösa mattor som med rätt skötsel kan få ett långt liv med dig. Speciellt vissa utrymmen och ytor är särskilt utsatta för slitage, exempelvis mattor i entré och trappor vilket kräver anpassad tvätt och underhåll för att behålla sin fräschör. Vi erbjuder skräddarsydda och flexibla lösningar, exempelvis mattvätt efter kontorstid. Kontakta oss för kostnadsfritt besök samt offert!

För att vårda sina golv rätt behöver företag ofta ta till professionell hjälp. Varje matta kräver rätt behandling, vilket vi som städfirma med djup kunskap om golvvård hjälper dig bedöma. Textilier som mattor och heltäckningsmattor drar gärna till sig damm, bakterier och kvalster vilket är känsligt på kontor och i allmänna miljöer. Visste du att vanlig dammsugning endast fångar upp hälften avsmutsen i din matta? Därtill: fula fläckar eller tuggummi som gärna sätter sig på mattor och trampas in. För fräscha, fläckfria ytor och för att dina mattor inte ska framkalla allergier bör de rengöras regelbundet av proffs. Detta hjälper vi dig gärna med.

Så hanterar vi mattvätt

För att bevara mattorna i fint skick och för en lång tid är det avgörande med regelbunden mattvätt. Av miljöskäl är det givetvis bättre att rengöra mattan än att slänga och köpa ny. Upplägget för mattvätt hos RENTAV är flexibelt och anpassas efter era specifika behov: från schemalagd regelbunden mattvätt till engångsinsatser med mattvätt på kort varsel. 

Våra professionella mattvättare gör initialt en bedömning av aktuella mattor i era lokaler. För att erbjuda våra kunder allra bäst resultat använder vi den senaste tekniken och de rengöringsmedel och de maskiner som krävs. All utrustning som behövs för att utföra en skräddarsydd mattvätt av heltäckningsmattor eller lösa mattor tar vi med oss. Vi tvättar alla typer av mattor med undantag av  antika och orientaliska mattor.

Experter på att lösa upp fläckar

Att tvätta en matta och inte minst ta bort fläckar kräver kunskap, erfarenhet och rätt verktyg. Har fläckarna suttit länge krävs ofta särskild behandling för att inte skada mattan. RENTAVs mattvättare är utbildade och har många års erfarenhet av att lösa upp fläckar på alla typer av textilier.

5 steg för en perfekt mattvätt 

Så här tar vi på RENTAV hand om rengöring av mattor, entrémattor och heltäckningsmattor:

 1. Dammsugning av matta/heltäckningsmatta
  Här avlägsnar vi synlig, lös smuts.
 2. Fläckborttagning
  Metod anpassas efter typ av fläck. Vi är specialister på att avlägsna tuggummi. 
 3. Maskinell skurning
  Ingrodd smuts löses upp och avlägsnas.
 4. Våtsugning
  Detta vid behov av att avlägsna upplöst smuts och ev. rengöringsmedel.
 5. Slutbesiktning
  Kund godkänner resultat av mattvätt. 

Vad kostar mattvätt?

Att sköta sina mattor kräver en del arbete. För den som inte har tiden eller saknar kunskap i ämnet så finns RENTAV och våra fackmän inom mattvätt alltid tillgängliga, även för att dela med sig av goda råd. Vad mattvätt kostar beror på antal mattor, kvalitet och yta. Vi gör därför gärna en första bedömning av era mattor och presenterar därefter den bästa och mest prisvärda lösningen för er. 

För kostnadsfri offert, fyll i formuläret på webbsidan eller ring oss så bokar vi in en kostnadsfri genomgång på plats hos er. 

Kontakta oss för en offert​

Fyll i formuläret nedan med vad du behöver hjälp med så återkommer vi så fort vi kan.

RENTAV Städ och Miljövård är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster sedan år 1987.

Om Oss

RENTAV Städ och Miljövård grundades våren 1987 och sysselsätter idag ca 200 medarbetare. Vi är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster och täcker genom egna lokalkontor halva Sverige. Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss. Oavsett om du behöver hjälp på din arbetsplats eller i ditt hem så är vi din långsiktiga partner med skräddarsydda lösningar och ett bra resultat som följd.

Var vi finns

Vi finns utplacerade genom elva stycken lokalkontor med Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Gävleborg och Jämtland som vår arbetsmarknad. Med lokal närvaro på våra verksamhetsorter skapar vi en närhet till våra kunder samtidigt som vi vid behov kan erbjuda stordriftsfördelar när uppdragen så kräver.

Kontakta oss för en offert​

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort vi kan.