Vår verksamhet

Verksamhet
Med ca 100 medarbetare från Luleå i norr till Sundsvall i söder är vi din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster och täcker genom egna lokalkontor halva Sverige. Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss. Oavsett om du behöver hjälp på din arbetsplats eller i ditt hem så är vi din långsiktiga partner med skräddarsydda lösningar och ett bra resultat som följd. Med över tre decennier i branschen i ryggen så är vi den leverantör som vet hur vi ska leverera bäst service för dig utifrån dina förutsättningar, både på din arbetsplats och i ditt hem.

Vi är stolta över att anställda som börjar hos oss allt som oftast blir kvar. Vi har flertalet anställda som gjort allt från 15-20 år i vår organisation och kunder som vi levererat tjänster till i 25 år. Vi ser detta som ett kvitto på att vi gör någonting bra både gentemot våra kunder och våra medarbetare.

Affärsidé & Vision
Vi skall vara det mest eftertraktade aktören inom städ & servicetjänster på våra etableringsorter och med stark lokalnärvaro erbjuda våra kunder engagemang, kvalité & kompetens. Vi skall vara en eftertraktad arbetsgivare som verkar för kvalité, miljö, kundnytta och personalvård.

Arbetsområde
Vi finns utplacerade genom sex stycken lokalkontor med Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland som vår arbetsmarknad. Med lokal närvaro på våra verksamhetsorter skapar vi en närhet till våra kunder samtidigt som vi vid behov kan erbjuda stordriftsfördelar när uppdragen så kräver.

Historia
Vid en solig vårdag år 1987 flyttade en då 21-årig Jens Strömqvist från Långsele i Ångermanland till Medelpad & Sundsvall för att söka sig till ett arbete. Sagt och gjort gick flyttlasset ut mot kusten för att per omgående finna jobb i tjänstesektorn när en aktör från Västkusten sökte arbetskraft. Jens jobbade vid skymning och gryning på b.la industrierna Akzo Nobel och Kubal där han rengjorde oljetankar på flertalet meters djup inför nästa produktionslina. Efter någon månads arbete lade aktören ned sin verksamhet i Sundsvall och Jens stod helt plötsligt som arbetslös igen. Men städ & servicebranschen hade gett mersmak för den då 21-åriga Jens Strömqvist och beslutet att starta sin egen verksamhet i branschen var därmed tämligen enkelt.

Under dom nästkommande tre åren rengjorde Jens allt från markiser i Gävle till fortsatt industristäd i Sundsvalls-regionen. Ena dagen var inte den andra lik vilket samtidigt stimulerade till att hela tiden vara på topp och jaga fler affärer. Det dröjde till och med år 1990 innan Jens fick sitt första renodlade städkontrakt på köpcentra Kupolen i Birsta, Sundsvall. Uppdraget krävde närvaro och leverans sju dagar i veckan vilket genererade en första rekrytering som lade grunden till det som idag är RENTAV Städ och Miljövård.

RENTAV Städ & Miljövård är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster sedan år 1987.