Byggstädning

Pålitlig och noggrann byggstädning vid stora och små byggprojekt 

Byggprojekt betyder vanligtvis byggavfall, smuts och damm som måste bort när projektet är slutfört. Att genomföra den typen av byggstädning kräver både rätt utrustning och erfarenhet av effektiv grovstädning. Med erfarenhet av byggstädningar uppemot 40 000 kvm kan RENTAV ta oss an uppdrag i alla storlekar. Vi levererar primärt byggstädning till byggbolag som utför såväl nyproduktion som renoveringar. Vi har stor erfarenhet av att utforma städprocess i byggmiljö, byggstädning inför delbesiktningar och slutbesiktningar samt fönsterputsning i utmanande miljöer. Kontakta oss för kostnadsfritt platsbesök samtoffert!


Välkommen till RENTAV, din partner i byggstädning. Vi erbjuder byggstädning från Sundsvall i söder till Luleå i norr till bästa pris och med garanterad kvalitet: under och efter renovering, reparation eller nybyggnation. Att utföra en byggstädning är viktigt av flera skäl, inte minst för att en besiktning ska kunna utföras tillfredsställande. Vi ser till att ni får effektiv hjälp när en professionell städfirma krävs för att ta hand om bygg- och grovstädning och göra ordentligt rent. 

Punktliga och utrustade för tung byggstädning

Byggstädning kräver betydligt tyngre insatser än vanlig lokalvård. RENTAV är specialiserade för byggstädning och därmed utrustade med relevant städutrustning som krävs för att utföra riktigt tung grovstädning. Vi tar oss exempelvis an nybyggen, renoverade objekt och städning efter stambyten. För att ett byggprojekt ska fungera vet vi att punktlighet är grundläggande. Vi är vana vid effektiv hantering av byggstädning som är följsamma besiktningarnas olika faser. På byggen där professionella från olika branscher är inblandade är vi givetvis följsamma i byggprocessen och noga med att hålla våra specifika deadlines för byggstädningen. 

Från löpande byggstädning till slutstädning

Vår kompetenta personal utför grovstädning, finstädning och slutstädning av bygget. Hos RENTAV erbjuder vi städning under arbetets gång såväl som slutstädning inför besiktning. Vi levererar kontinuerlig byggstädning under projektets gång där vi skapar en mer trivsam arbetsmiljö för er personal. En ren, väl underhållen byggarbetsplats är både säkrare att arbeta i samt lättare att utföra slutstädning i med perfekt resultat.

Vad ingår i vår byggstädning?

Vad som exakt ingår i vår byggstädning beror helt på era önskemål. Tillsammans går vi igenom en checklista som ni får göra val i. Vi kan ta hand om allt från grov byggstädning till finare städning och fönsterputs. 

 • Byggstädning – grov

Här tar vi bort större föremål, exempelvis gips, papp, masonitskivor, spån tejp, sladdar och grovsmuts. Grövre dammsugning och avtorkning av väggar kan ingå. Bortforsling av överblivet material kan också ingå i denna fas av byggstädningen.

 • Byggstädning – fin

Ytor rengörs mer noggrant och golv dammsugs, dammtorkas och fläckar tas bort. Fönsterputs ingår ofta i en finstädning efter ett bygge

Byggstädning: från förfrågan till utförd tjänst

Processen hos RENTAV för kunder som behöver en lösning för bygg- och grovstäd är enkel och tydlig:

 1. Initialt bokar vi in ett kostnadsfritt besök, ett platsbesök där vi noterar ytor och behov av byggstädning.
 2. Tillsammans går vi igenom er översikt av byggplan med tidplan för delbesiktningar och slutbesiktningar samt tar med oss övriga detaljer i byggprojektet och de krav och önskemål som ställs på oss. 
 3. Därefter ställer vi ut en offert på ovan specad byggstädning med kvalitet till konkurrenskraftigt pris.

För kostnadsfri offert, fyll i formuläret på webbsidan eller ring oss så bokar vi in en kostnadsfri genomgång på plats hos er.

Byggstädning –  exempel från checklista över vad som kan ingå

 • KÖK: Torkning spis, kylskåp och diskmaskin, utvändigt och bakom. In- och utvändig rengöring av skåp, lådor och diskbänk.
 • BADRUM: Torkning av blandare, kakelväggar och speglar; rengöring av tvättställ, toalettstol, badkar, golvbrunnar, vattenledningar och rör.
 • GOLV: Dammsugning, våttorkning, torkning av golvlister samt trösklar.
 • FÖNSTER: Fönsterputsning, tejprester och färg avlägsnas, avtorkning fönsterkarmar.

  ÖVRIG BYGGSTÄDNING
 • Avtorkning dörrar och handtag.
 • Rengöring av garderober.
 • Rengöring av element – framsida, baksida samt i springor.
 • Avtorkning väggkontakter samt strömbrytare.
 • Dammtorkning väggar och tak.

Kontakta oss för en offert​

Fyll i formuläret nedan med vad du behöver hjälp med så återkommer vi så fort vi kan.

RENTAV Städ och Miljövård är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster sedan år 1987.

Om Oss

RENTAV Städ och Miljövård grundades våren 1987 och sysselsätter idag ca 200 medarbetare. Vi är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster och täcker genom egna lokalkontor halva Sverige. Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss. Oavsett om du behöver hjälp på din arbetsplats eller i ditt hem så är vi din långsiktiga partner med skräddarsydda lösningar och ett bra resultat som följd.

Var vi finns

Vi finns utplacerade genom elva stycken lokalkontor med Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Gävleborg och Jämtland som vår arbetsmarknad. Med lokal närvaro på våra verksamhetsorter skapar vi en närhet till våra kunder samtidigt som vi vid behov kan erbjuda stordriftsfördelar när uppdragen så kräver.

Kontakta oss för en offert​

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort vi kan.