Golvvård

Professionell golvvård för alla typer av golv

Välvårdade golv lyfter inte bara rummet – det ger dessutom golvet en bättre livslängd. Golvvård handlar ytterst om att ge sina golv de bästa förutsättningarna för en god hållbarhet, något som vi är riktigt duktiga på. Som städfirma är vi stolta över erbjuda noggrann, kvalitetssäkrad golvvård till företag i alla branscher. Ett bra och ofta nödvändigt komplement till våra övriga tjänster inom lokalvård. Vi utför underhåll och rengöring av alla golvtyper. Vi kan även halkskyddsbehandla eller på andra sätt specialbehandla golv för att den dagliga smutsen inte ska tränga in och skada dess porer. Kontakta oss för kostnadsfri offert!

För att vårda sina golv rätt tar många professionell hjälp. Varje golvtyp kräver nämligen exakt rätt behandling och här kan vi som städfirma med djup kunskap om golvvård hjälpa er att förlänga livet på era golv, inte minst golven i särskilt utsatta miljöer.

Ett fräscht rent golv som reflekterar ljus

Vi hjälper många av våra företagskunder med golvvård och hanterar alla typer av golv: trägolv och parkett, textila golv, klinker, stengolv, linoleumgolv, plastgolv, vinylgolv för att nämna de vanligaste. Typ av golv avgör vilken behandling vi väljer: ett plastgolv ska bonas, ett klinkersgolv kan kräva specifika rengöringsmedel och ibland maskinskurning , ett stengolv kan behöva poleras maskinellt och ett slitet trägolv kan behöva alltifrån varsam rengöring till slipning och inoljning. När golvet väl är rent så reflekterar det ljus på ett helt nytt sätt, och skapar en fräsch och inbjudande rumskänsla.

Rätt golvvård till varje golvtyp

Dina golv behöver alltid rätt golvvård utifrån sina förutsättningar och egenskaper. Så här tar vi på RENTAV hand om de vanligaste typerna av golv:

 • GOLVVÅRD LINOLEUM
  Linoleum är oömma golv som är vanligt förekommande på arbetsplatser. Det tillverkas av sågspån, harts, linolja, torkmedel samt innehåller ett akrylatbaserat grundskydd som ibland behövs bättras på med golvvårdsvax. Ett nyare linoleumgolv kan med fördel torr-rengöras men ibland krävs en lätt fuktig mopp. Ett äldre, mer slitet linoleumgolv kan behöva slipas för att därefter behandlas med polish eller vax.
 • GOLVVÅRD TRÄGOLV
  Trä eller parkettgolv är idag vanligt både hemma och på arbetsplatser. Trägolv är mer känsliga och tål inte vatten bra vilket även omfattar rengöringen. Vi använder främst skonsam grönsåpa och behandlar dina trägolv med stor försiktighet.
 • GOLVVÅRD PLASTGOLV
  Plastgolv är inte lika känsliga som trägolv men liksom vid linoleumgolv så använder vi oss främst av torra rengöringsmetoder. För kunder som önskar högglans behandlar vi plastgolv med polish för att åstadkomma glanseffekt. All typer av plastgolv kan dock inte polishbehandlas vilket vi självklart håller koll på.
 • GOLVVÅRD STENGOLV
  Med stengolv menas vanligtvis klinkers, betong, marmor och kalksten. Är ni ute efter glans så kräver stengolv regelbundet underhåll i form av polering med maskin. Hur ofta beror på hur frekvent trafikerat golvytan är ett par gånger per år är inte ovanligt.
  Vad kostar golvvård?

Att sköta sina golv kräver en del arbete. För den som inte har tiden eller saknar kunskap i ämnet så finns RENTAV och våra fackmän inom golvvård alltid tillgängliga, även för att dela med sig av goda råd. Vad golvvård kostar beror på vilket material golvet har, dess storlek och dess skick. Vi gör därför först bedömning av dina golv och presenterar därefter den bästa och mest prisvärda lösningen för er.

För kostnadsfri offert, fyll i formuläret på webbsidan eller ring oss så bokar vi in en kostnadsfri genomgång på plats hos er.

Kontakta oss för en offert​

Fyll i formuläret nedan med vad du behöver hjälp med så återkommer vi så fort vi kan.

RENTAV Städ och Miljövård är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster sedan år 1987.

Om Oss

RENTAV Städ och Miljövård grundades våren 1987 och sysselsätter idag ca 200 medarbetare. Vi är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster och täcker genom egna lokalkontor halva Sverige. Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss. Oavsett om du behöver hjälp på din arbetsplats eller i ditt hem så är vi din långsiktiga partner med skräddarsydda lösningar och ett bra resultat som följd.

Var vi finns

Vi finns utplacerade genom elva stycken lokalkontor med Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Gävleborg och Jämtland som vår arbetsmarknad. Med lokal närvaro på våra verksamhetsorter skapar vi en närhet till våra kunder samtidigt som vi vid behov kan erbjuda stordriftsfördelar när uppdragen så kräver.

Kontakta oss för en offert​

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort vi kan.