Växthantering

Alltid levande växter och grönt på jobbet

Gröna och blommande växter på arbetsplatsen ökar trivseln och ger grogrund för en god arbetsmiljö. Ibland saknas tiden som krävs för en fungerande växthantering. I vår skräddarsydda växtservice på jobbet ger vi era växter omsorg för ett långt liv. Vi tar hand om allt från att planera och leverera era gröna oaser till att löpande vattna, ge näring och se till att växterna mår bra i alla årstider. Är ni redan avtalskund hos RENTAV sker det smidigt i samband med städningen. Effektivt och till konkurrenskraftiga priser! Kontakta oss för kostnadsfri offert

Vi erbjuder dig som företagskund en prisvärd lösning för växthanteringen på kontor och arbetsplatser. Ett erbjudande som med fördel kan kombineras med er ordinarie företagsstädning. Genom att lägga ut ansvaret för blomskötsel på RENTAV får ni en smidig, hållbar lösning som frigör dyrbar tid hos egna medarbetare. Vi står för de gröna fingrarna och ni kan prioritera er kärnverksamhet och er lönsamhet.

Så tar vi löpande hand om arbetsplatsens växter

För RENTAV som har fokus på lokalvård är växthantering en helt naturlig förlängning. När vi ändå är på plats och tar hand om kontorsstädningen på er arbetsplats blir era levande växter en del av vår noggranna rutin. Våra medarbetare har god kunskap och vad olika växter behöver för att de ska trivas och grönska: vi vattnar, trimmar, beskär, ansar, dammtorkar och ger växterna näring med lagom intervall. Vi planterar även om växter som trivs extra bra. Som avtalskund med lokalvård möts ni inte bara av en fräsch, välstädad arbetsplats utan av välmående, grönskande växter. Vi stämmer initialt av med er vilka växter och gröna ytor vi ska sköta. Därefter presenterar vi i vår offert den bästa och mest prisvärda lösningen för er arbetsplats.

Exempel på tåliga gröna kontorsväxter

Önskar ni rådgöra om vilka växter som matchar er arbetsplats så finns vi för er. Beroende på hur era lokaler ser ut och vilka ljusförhållanden som råder så ser våra rekommendationer lite olika ut. Några vanliga växter som vi sköter om hos våra kunder:

 • Kalla
  Exempelvis fredskalla, silverkalla och garderobsblomma. Trivs ofta bra i ytor med artificiellt ljus och vill inte ha direkt solljus. Tacksamma och lättskötta med regelbunden vattning som gärna ska torka ut mellan vattningarna
 • Elefantöra
  En gammal favorit som återigen blivit populär. Trivs i halvljust läge med en men helst inte i direkt solljus. Mindre ljus ger växten större blad. Extra gödning under delar av året och lagom vattnad så mår den bäst, gärna torkas ut mellan vattningarna.
 • Dracena
  Dracenor är snygga, lättskötta och dessutom bra luftrenare. Banddracenan är en favorit som även hjälper till med att höja luftfuktigheten. Kan placeras ljust men fungerar bra även i mindre ljusa ytor. Undvik direkt sol som kan ge fläckar på bladen.
 • Fikus
  Trevligt och varierat växtsläkte, exempelvis citronfikus, benjaminfikus och fiolfikus. Trivs i ljust till halvljust läge. Vattnas sparsamt men en gång i veckan, gärna duscha bladen och gödning en gång i månaden.

Växthantering på en smidig samlingsfaktura

Är ni redan kund hos RENTAV? Då är ytterligare en fördel att blomskötsel och växthantering smidigt faktureras på en samlingsfaktura ihop med lokalvård och övriga tjänster från RENTAV. Mindre administration och mer tid att njuta av en grönskande arbetsplats,  vilket ökar trivsel, dämpar buller och minskar stress. Begär offert idag på effektiv växtservice.

Kontakta oss för en offert​

Fyll i formuläret nedan med vad du behöver hjälp med så återkommer vi så fort vi kan.

RENTAV Städ och Miljövård är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster sedan år 1987.

Om Oss

RENTAV Städ och Miljövård grundades våren 1987 och sysselsätter idag ca 200 medarbetare. Vi är din helhetsleverantör inom lokalvård, arbetsplatsservice och hushållsnära tjänster och täcker genom egna lokalkontor halva Sverige. Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss. Oavsett om du behöver hjälp på din arbetsplats eller i ditt hem så är vi din långsiktiga partner med skräddarsydda lösningar och ett bra resultat som följd.

Var vi finns

Vi finns utplacerade genom elva stycken lokalkontor med Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Gävleborg och Jämtland som vår arbetsmarknad. Med lokal närvaro på våra verksamhetsorter skapar vi en närhet till våra kunder samtidigt som vi vid behov kan erbjuda stordriftsfördelar när uppdragen så kräver.

Kontakta oss för en offert​

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort vi kan.